inspiring blogs (TOOLS)

zondag 12 februari 2012

3 vraagstukken voor ontwerpers die momenteel spelen op het gebied van datavisualisatie

1. Transparency

Datavisualisatie krijgt een steeds grotere rol in de journalistiek. Datasets worden verkregen, gefilterd en gerepresenteerd in visualisaties. Deze worden gebruikt om een verhaal te vertellen en zo mensen te informeren. Om informatie goed over te brengen en derden correct te informeren moet de verkregen data zuiver en compleet zijn.

http://datavisualization.ch/opinions/much-to-be-excited-about-%E2%80%9Cdata-driven-journalism%E2%80%9D/
http://vimeo.com/14716295
http://www.innovativeinteractivity.com/2010/09/02/amsterdam-data-driven-journalism-conference/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+InnovativeInteractivity+%28Innovative+Interactivity%29&utm_content=Google+Reader
http://www.good.is/departments/transparency/

2. Junk charts

In veel datavisualisaties is de achterliggende data niet te herleiden door de vormgeving. Dit komt vaak voor bij 'pie charts' en 'spider charts'. Hierbij zijn er visuele vergelijkingen te maken, maar deze zijn zeer moeilijk gedetailleerd te bestuderen.

http://junkcharts.typepad.com/

3. Groeiende vraag naar datavisualisatie

Doordat de vraag naar gevisualiseerde datasets steeds groter wordt en omdat op het gebied rond datavisualisatie nog veel te ontdekken valt, zal er een goede toekomst zijn voor de ontwerpers die dit werkveld aftasten. Sommige opleidingen zijn zich ook aan het aanpassen om ervoor te zorgen dat vraag naar datavisualisatie beantwoord wordt.

http://www.tjoadesign.nl/datavisualisatie-eindhoven
http://youtu.be/pLqjQ55tz-U

Geen opmerkingen:

Een reactie posten